Іспанські вчені незадоволені експрес-тестами на коронавірус виробництва Китаю. Їхня точність — лише 30%

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Експерти з мікробіології в Іспанії повідомили про низьку ефективність експрес-тестів на виявлення коронавірусу, які виготовляють в Китаї. Про це пише Bussines Insider.

Дослідження показали, що чутливість цих експрес-тестів становить лише 30%, а це означає, що вони правильно ідентифікують людей з вірусом тільки у 30% випадків. При цьому Центр США з контролю та профілактики захворювань заявляє, що експрес-тести повинні мати чутливість не нижче 80%.

Іспанські ЗМІ повідомляють, що дослідження спонукали Спілку інфекційних захворювань та клінічної мікробіології Іспанії офіційно рекомендувати не використовувати ці тести. Медичні працівники повинні використовувати інші тести, які потребують більше часу, щоб отримати результат.

Директор іспанського координаційного центру з надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоровʼя Фернандо Сімон заявив, що в Іспанії перевірили 9 тис. таких тестів і виявили, що їхні результати не були достатньо точними, тому їх повернуть виробнику.

Повідомляється, що тести виготовила китайська компанія Bioeasy. Китайське посольство в Іспанії повідомило, що меддопомога, яку Китай передав іншим країнам, не містила продукти Bioeasy. Зазначається, що Міністерство торгівлі Китаю надало Іспанії список виробників медичних товарів, не включивши до нього Bioeasy, додавши, що компанія не отримувала ліцензію на продаж продукції від Національного управління лікарських засобів Китаю.