Генпрокурор Венедіктова сьогодні призначить двох своїх заступників

Автор:
Оксана Коваленко
Дата:

Генеральний прокурора Ірина Венедіктова готується призначити двох своїх заступників, накази про їх призначення мають оприлюднити в пʼятницю. Про це «Бабелю» повідомили декілька співрозмовників в Офісі Генпрокурора.

Так посади заступників обіймуть Андрій Любович — колишній прокурор Донецької області та Ігор Сидоренко — т. в. о. прокурора Сумської області.

Хто такий Андрій Любович?

Любовичу 44 роки, він народився в Дніпрі, закінчив Дніпровський державний університет. Працював в органах прокуратури одразу після закінчення вишу. Починав з помічника прокурора і старшого слідчого прокуратури районної прокуратури Дніпра, служив начальником управління Дніпропетровської облпрокуратури, потім працював начальником відділу прокуратури Києва. Одразу після Революції гідності, з 22 січня 2015 року працював заступником прокурора Києва. А вже 2 квітня 2015 року призначений прокурором Донецької області. Він працював там до жовтня 2016 року і звільнився з прокуратури взагалі. Після звільнення створив ФОП і працював надавав послуги у сфері права, цю діяльність припинив на початку березня цього року. У 2016—2017 роках він придбав квартиру в селищі міського типу Авіаторське неподалік від міста Дніпро і паркомісце. На його дружину записані два гаражі-стоянки. Також він разом з батьком має офіс у тому ж населеному пункті. А в березні 2020 року вирішив взяти участь у конкурсі на посаду прокурора у відділ прокуратури Житомирської області. Має дочку й сина.

Хто такий Ігор Сидоренко?

Ігор Сидоренко народився в 1978 році у Глухові Сумської області. У 2001 році закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого в Харкові. Працювати в органах прокуратури почав з посади слідчого прокуратури Білопільського району Сумської області. Протягом двох років працював у прокуратурі Білопільського району на посаді старшого слідчого, близько одинадцяти років обіймав посади різного ступеня — від прокурора відділу до начальника слідчого управління в прокуратурі Сумської області. Був першим заступником прокурора Сумської області, а з січня 2020-го став заступником прокурора цієї ж області.