МЗС запускає програму «Захист» для допомоги українцям за кордоном

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство закордонних справ доручило посольствам і генконсульствам розгорнути програму «Захист» для допомоги тим українцям за кордоном, які не встигли повернутися додому через введений країнами карантин.

Про це у Facebook повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Програма покликана вирішувати питання прострочених документів/дозволів/віз, забезпечувати співробітництво з правоохоронними органами інших країн, інформувати українців про евакуацію, про зміни епідемічної ситуації в інших країнах, консультувати з побутових питань (адреси лікарень, аптек, магазинів), вирішувати питання тимчасового розміщення, а також налагоджувати звʼязок з українцями.

Для полегшення комунікації в соціальних мережах і месенджерах, які доступні в країнах перебування громадян, будуть створені групи і канали з назвою «Захист (місто/країна)».

«Кордон не на замку. Залишається можливість повернення пішки та автотранспортом. Уряд України допомагатиме громадянам з поверненням додому, коли в країні їх перебування стабілізується епідемічна ситуація, а також за наявної спроможності МОЗ забезпечити належні умови контролю та обсервації після повернення громадян в Україну», — написав Кулеба.

Більш детальна інформація опублікована на сайті МЗС.