В Україні Uber блокуватиме акаунти пасажирів і водіїв, інфікованих коронавірусом. Водіям обіцяють компенсацію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Сервіс онлайн-замовлень таксі Uber в Україні тимчасово блокуватиме облікові записи клієнтів і водіїв, інфікованих коронавірусом, або їх контактних осіб. Про це повідомляють на сайті компанії.

«Ми організували команду, яка цілодобово допомагає органам охорони здоров’я реагувати на епідемію. Співпрацюючи з цими установами, ми можемо тимчасово призупиняти облікові записи клієнтів і водіїв […] Ми також консультуємось з епідеміологом, щоб діяти на підставі медичних рекомендацій», — повідомили у сервісі.

Uber буде надавати фінансову допомогу водіям та кур’єрам, інфікованим коронавірусом, або тим, кому медпрацівники порадили самоізолюватися. Їм допомагатимуть до 14 днів, поки їхні облікові записи будуть неактивні.

Також у компанії повідомили, що водіїв забезпечують засобами дезінфекції, щоб підтримувати автомобілі в чистоті. І додають, що запаси дуже обмежені, але зараз намагаються закупити якомога більше засобів.

  • Сервіс Uber Eats буде до 31 березня безкоштовно доставляти їжу, а ресторани не платитимуть сервісний збір.
  • Сервіс також буде безкоштовно перевозити до лікарень медичних працівників, які залучені до ліквідації пандемії коронавірусу.