На пунктах пропуску — довгі черги. За добу майже вдвічі побільшало українців, які повертаються додому

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Минулої доби, після заяви про закриття кордонів у ніч на 28 березня, майже вдвічі зросла кількість громадян, які перетинають пункти пропуску на кордоні з країнами ЄС без транспортних засобів — 6,5 тис. українців. Притім за день до того їхня кількість становила 3,8 тисячи. Про це «Бабелю» розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Він наголосив, що громадян, які перетинають кордон через пункти пропуску, протягом минулої доби значно побільшало. «Люди продовжують прибувати пішки, без транспортних засобів. Автобуси курсують, щоб перевезти всіх громадян», — каже Демченко.

На пунктах пропуску утворилися довгі черги. У Держприкордонслужбі кажуть, що найбільший потік людей зафіксували через кордон з Польщею на пункті пропуску «Ягодин».

На пункті пропуску «Краківець — Корчова»

Telegram / Teza

У Держприкордонслужбі повідомляють, що станом на 12:00, за інформацією представників прикордонної варти Польщі, на території їх країни зібралося:

  • навпроти пункту пропуску «Краківець» — понад 2 тис. осіб;
  • навпроти пункту пропуску «Ягодин» — 1,2 тис. осіб;
  • навпроти пункту пропуску «Рава-Руська» — 500 осіб.

27 березня з 00:00 до 12:00 забезпечено перевезення та прикордонне оформлення осіб, які прибули пішки: через пункт пропуску «Краківець» — понад 1 700 осіб, через «Ягодин» — понад 3,7 тис., через «Рава-Руську» — майже 2 тис.