У Києві створюють базу потенційно інфікованих і розширяють маршрути транспорту

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві створюють єдину інформаційну базу потенційно хворих на коронавірус і осіб, які з ними контактують, і розширюють перелік маршрутів наземного громадського транспорту. Також починає працювати Єдиний центр для допомоги малозахищеним киянам.

Про це на брифінгу розповів мер Києва Віталій Кличко.

Влада створює моніторингову групу, яка працюватиме над збором інформації про потенційно заражених коронавірусом і осіб, які з ними контактували. Дані будуть збирати від сімейних лікарів, Київського лабораторного центру МОЗ, Державної прикордонної служби та Головного управління Нацполіції. Кличко закликав киян також брати участь у формуванні бази та повідомляти про потенційно хворих.

На базі Департаменту соцполітики створено Єдиний центр координації дій для допомоги незахищеним жителям столиці. Щоб допомогти киянам, у центр можуть звертатися благодійні, громадські, міжнародні організації або представники бізнесу. Кличко заявив, що вже багато хто надає допомогу.

Також влада розширила перелік маршрутів наземного громадського транспорту, який перевозить пасажирів за спецквитками. Почав працювати автобусний маршрут № 99-Д від станції метро «Мінська» до «Нивок» із заїздом в міську клінічну лікарню № 8 і Діагностичний центр. Також, щоб покращити сполучення з житловим масивом Виноградар почав курсувати тролейбус № 25 — від проспекту Свободи до станції метро «Почайна».