Коронавірус виявили в начальника поліції Києва Крищенка, двох поліцейських і курсанта

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У начальника поліції Києва Андрія Крищенка виявили коронавірус. Також тести показали позитивний результат у поліцейських з Івано-Франківська та Києва й у курсанта в Бердянську. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

У Крищенка коронавірус лабораторно підтвердили 27 березня. Поліцейські встановили всіх контактних осіб, усі вони перебувають на самоізоляції. У Нацполіції наголошують, що Крищенко та члени його родини у 2020 році за кордон не їздили.

Серед працівників поліції перший випадок захворювання виявлений у дільничної поліцейської на Івано-Франківщині, другий — у начальника одного зі структурних підрозділів поліції Києва. 27 березня також підтверджено коронавірус у курсанта, який проходив практику в Бердянському відділі поліції.

Усі службові приміщення, де перебували хворі, продезінфіковано.

Мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу ZIK розповів, що Крищенка госпіталізували в Олександрівську лікарню, він «перебуває у бадьорому настрої» і продовжує працювати — дистанційно.

  • Напередодні головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук повідомив, що в Івано-Франківську в працівника поліції лабораторно підтвердили коронавірус, ще 20 поліцейських пройдуть експрес-тести та підуть на самоізоляцію.
  • Станом на 10:00 27 березня в Україні підтверджені 218 випадків коронавірусної інфекції. Зафіксовано пʼять смертей — померли 71-річна жінка в Житомирській області, дві жінки в Івано-Франківській (одній з них було 56 років), 33-річна жінка в Чернівецькій області та 68-річний чоловік у Тернопільській.