Суд заарештував ексглаву МЗС Леоніда Кожару

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд заарештував ексглаву МЗС Леоніда Кожару

NurPhoto / Contributor / Getty Images

Шевченківський районний суд Києва заарештував колишнього міністра зовнішніх справ Леоніда Кожару за підозрою у вбивстві бізнесмена, ексдиректора телеканалу «Інтер» Сергія Старицького.

Кожару заарештовано до 25 травня. Крім того, суд призначив ексміністру закордонних справ заставу розміром 14 млн грн.

Юридична компанія «Міллер», яка представляє сторону потерпілих, повідомила, що під час судового засідання у закритому режимі суд допитав дружину ексміністра Марину Козерод. Напередодні, під час судового засідання адвокати ексміністра повідомили, що Козерод зізналася у ненавмисному вбивстві Старицького.

Справа Кожари

Колишнього міністра закордонних справ затримали 25 березня. Правоохоронці звинувачують його у вбивстві бізнесмена, колишнього директора телеканалу «Інтер» Сергія Старицького. За версією слідства, увечері 21 лютого Старицький та Кожара у будинку ексміністра вживали алкоголь, під час чого між ними виник конфлікт, в результаті якого Кожара з нагородної зброї застрелив бізнесмена. І ексголова МЗС, і його дружина стверджували, що Старицький скоїв самогубство.

Під час судового засідання 26 березня, захист Кожари повідомив, що його дружина, Марина Козерод подала заяву про зізнання у вчиненні злочину, який є казусом, тобто не залежав від її волі. Адвокат зачитав частину заяви, у якій йшлося про те, що увечері того дня, між 21:00 та 22:00, Старицький нібито був у стані сп’яніння і тримав у руці пістолет. Кожара на той момент, за словами дружини, перебував на другому поверсі будинку. Сама ж Козерод «намагалась відібрати пістолет» у Старицького, в результаті чого бізнесмен отримав смертельне поранення.