Зеленський: Позачергове засідання Ради відбудеться 30 березня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що позачергове засідання Верховної Ради відбудеться 30 березня.

Про це президент сказав по засіданні фракції «Слуги народу». Зеленський розповів, що його запланували для доопрацювання низки законопроєктів з протидії коронавірусній інфекції, які потребують змін у бюджеті. Також президент додав, що «це не останній пакет стабілізаційних заходів для протидії вірусу».

Раніше стало відомо, що Верховна Рада до кінця поточного тижня проведе засідання, незважаючи на декількох депутатів, які заразилися коронавірусом.

  • 24 березня у Раду був внесений проєкт закону № 3260 щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. Представники України в МВФ вважають, що законопроєкт дозволить уникнути дефолту, який, за словами виконавчого директора Владислава Рашкована, призведе до девальвації та інфляції. Законопроєкт передбачає неповернення виведених з ринку банків колишнім власникам.
  • МВФ готовий збільшити кредит для України на суму понад $5,5 млрд, яку раніше обговорювали сторони. Для цього МВФ очікує від України ухвалення двох законів — про регулювання банків і земельну реформу.