Пентагон заборонив оприлюднювати дані про кількість випадків коронавірусу у військах

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство оборони США (Пентагон) заборонило військовим базам розкривати дані про поширення коронавірусу серед військ. Заборона стосується надання інформації пресі.

Про це повідомляє NBC News.

У Пентагоні пояснили, що заходів ужито з міркувань безпеки, щоб вороги США не знали про вразливу ситуацію у лавах Збройних сил.

Представник відомства Джонатан Рат Гофман заявив, що військові будуть повідомляти загальну кількість заражених серед військ, але конкретні цифри і місця, де зафіксували зараження, не зазначатимуть.

За даними Пентагону, станом на ранок 30 березня в лавах Збройних сил США 569 випадків коронавірусу. Відомо, що зараження виявляли на двох авіаносцях Військово-морського флоту.

  • Всесвітня організація охорони здоровʼя заявляє, що США мають потенціал стати новим епіцентром поширення коронавірусу через недостатню кількість заходів для протидії COVID-19. Трамп анонсував застосування у США перших ліків проти COVID-19. Цей препарат використовували проти малярії.
  • Трамп прогнозує, що пік поширення коронавірусу в країні настане через два тижні — в середині квітня. Він сподівається, що помруть не більше 100 тисяч осіб.