Лерос просить у НАБУ охорону через погрози

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Народний депутат від партії «Слуга народу» Гео Лерос звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням забезпечити йому заходи безпеки. Про це повідомляють адвокати Лероса з юридичної компанії «Міллер».

«Враховуючи погрози, які почали надходити Гео, та побоюючись за свою безпеку, народним депутатом до НАБУ подано заяву про забезпечення заходів безпеки», — йдеться у повідомленні.

Також 31 березня стало відомо про ще одне провадження стосовно Лероса: за ч. 2 ст. 359 КК України — «Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації».

  • У неділю, 29 березня, нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос опублікував у Facebook відео, де людина, схожа на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на різні державні посади.
  • Журналісти «Схем» повідомили, що відео, де Денис Єрмак обговорює питання призначення на різні державні посади, записувала особа з його оточення.
  • У коментарі «Бабелю» брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис спростував інформацію про те, що обговорював з ким-небудь призначення на державні посади.
  • 30 березня щодо нардепа було відкрито 4 провадження: за ч. 2 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 344 (втручання в діяльність державного діяча), ч. 2 ст. 328 (розголошення держтаємниці) і ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем). Нардепу може загрожувати штраф або тюремний термін до 8 років.