Аваков: Україна почне повертатися до нормального ритму життя не раніше 15 травня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що обмежувальні заходи через епідемію коронавірусу в Україні почнуть поступово знімати з середини травня. Про це він написав у Facebook.

«Моя точка зору: країна почне повертатися до нормального життя не раніше 15 травня. І це — припущення оптиміста», — написав він. Міністр підкреслив, що завершення карантину в Україні залежатиме від результату вжитих заходів.

Також Аваков нагадав, що зараз карантин скасовано лише в Китаї, а сусідні з Україною країни тільки посилюють обмежувальні заходи. При цьому, на думку міністра, якщо українці не будуть «масово обійматися та шашликувати в парках, нагороджуючи один одного вірусом», країні вдасться пройти пік захворювання.

Крім того, Аваков повідомив, що у тих, хто перебуває на обсервації в київських готелях, найближчими днями візьмуть матеріали для тесту на коронавірус. Якщо інфекції не знайдуть, «поліція розвезе кожного по домівках під жорстке зобовʼязання» — із домашньою ізоляцією і контролем з боку поліції та санітарних лікарів.

За словами міністра, ті, хто втік з автобусів і ухилився від обсервації, встановлені та вже отримали адміністративні протоколи або будуть оштрафовані до 17 тис. грн. «Якщо у когось з пасажирів рейсу буде виявлений вірус, поліція ухвалить рішення про висунення звинувачень відповідно до ст. 325 — аж до арешту й утримання під вартою до трьох років», — додав Аваков.