До нардепа Лероса приїхала СБУ, але його не було вдома

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

До народного депутата від партії «Слуга народу» Гео Лероса приїхали співробітники СБУ. Про це він повідомив у Facebook.

«Кажуть, приїхали додому повістку вручати, але вдома мене немає, я за молоком поїхав. Адвокат поїхав до них», — розповів нардеп.

За словами його адвоката Масі Найєма, співробітники спецслужби приїхали, аби вручити 3 повістки на допит на різні дати, починаючи з 3 квітня 2020 року.

«Оскільки зараз за тією адресою прибути ані я, ані Гео не зможемо, то домовились, що увечері ми прийдемо самі до СБУ, щоб отримати повістки», — додав він.

У прес-центрі СБУ повідомили, що виклик Лероса в якості свідка відбувається у рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 359 ККУ.

  • У неділю, 29 березня, нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос опублікував у Facebook відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади.
  • Після цього глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що подав заяви до СБУ та ДБР щодо розповсюдження цих відео з його братом Денисом.
  • 30 березня у коментарі «Бабелю» Денис Єрмак спростував інформацію про те, що обговорював з ким-небудь призначення на державні посади.
  • Водночас щодо Лероса відкрили 5 кримінальних проваджень: за ч. 2 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 344 (втручання в діяльність державного діяча), ч. 2 ст. 328 (розголошення держтаємниці), ч. 2 ст. 359 (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) і ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем). Нардепу може загрожувати штраф або тюремний термін до 8 років.
  • Сам же Лерос звернувся до НАБУ через погрози з проханням забезпечити йому заходи безпеки.