Книга рекордів Гіннеса назвала нового найстарішого чоловіка у світі — йому 112 років

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Книга рекордів Гіннеса назвала нового найстарішого чоловіка у світі — йому 112 років

Guinness World Records

Книга рекордів Гіннеса визнала найстарішим чоловіком у світі 112-річного жителя графства Гемпшир у Великій Британії Боба Вейтона. Про це повідомляє The Guardian.

Вейтон народився 29 березня 1908 року і був одним із семи дітей. Зараз він перебуває у будинку для людей похилого віку на самоізоляції через пандемію коронавірусу, тому сертифікат вручити йому особисто в руки не вдалося.

Попередній рекордсмен — фермер з Японії Тітецу Ватанабе помер 23 лютого у віці 112 років і 355 днів. «Не можу сказати, що мені було приємно чути, що попередній рекордсмен помер, але я дуже радий, що зміг так довго прожити і завести стільки друзів», — сказав Вейтон.

Він пережив пандемію іспанського грипу 1918—1920 років і переніс серйозні медичні операції, але ніколи не був змушений сидіти в самоізоляції. «Я трохи засмучений, але я знову потрапив в ситуацію, коли потрібно просто прийняти те, що відбувається», — сказав рекордсмен.

У Вейтона троє дітей, 10 онуків і 25 правнуків. Він і його дружина Агнес подорожували і працювали по всьому світу, поки не облаштувалися у Великій Британії. Вейтон працював викладачем морського машинобудування в університеті в Лондоні, доки не вийшов на пенсію у віці 65 років у 1973 році.