«Український Ухань». Жителі району Тернопільщини просять Зеленського відреагувати на спалах коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Громада міста Монастириська у Тернопільській області закликала президента Володимира Зеленського відреагувати на ситуацію в районі, де на коронавірусну інфекцію вже захворіли понад 100 осіб. Відповідне відеозвернення опублікували мешканці в соцмережах.

Жителі звернули увагу президента на те, що голова Тернопільської ОДА Володимир Труш заявляє про високе матеріально-технічне забезпечення лікарні в Монастириськах, яка, за його словами, найкраще підготовлена в області та може приймати хворих на коронавірус.

При цьому, за словами жителів, у Монастириськах уже кілька років поспіль не функціонує інфекційне відділення лікарні, а медичні працівники «залишилися наодинці з проблемою» і намагаються закупити медичну техніку та все необхідне за кошти громади.

«Як наслідок — станом на 1 квітня 77 мешканців району інфіковані короновірусом, з них 32 медпрацівники, яким діагностовано COVID-19. Вірус стрімко поширюється населеними пунктами району. Статистика невтішна. Тому, на жаль, містечко може перетворитися на «український Ухань», — йдеться у зверненні.

Громада Монастириськ просить Зеленського віддати розпорядження запровадити жорсткі карантинні заходи та забезпечити Монастириську лікарню необхідними засобами захисту.