«Bihus.Info»: Брат Єрмака брався знищити найбільший в Україні приватний порт заради інтересів іноземців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Брат голови Офісу президента Денис Єрмак намагався організовувати кампанію зі знищення найбільшого приватного порту України «ТІС», що розташований в Одесі, і його міжнародних партнерів. Про це пише «Bihus.Info».

Журналісти отримали майже 30 годин зйомки зустрічей Дениса Єрмака та його помічників з потенційними кандидатами на високі державні посади, які відбувалися в серпні-жовтні 2019 року.

Крім того, виявилося, що на значній частині зустрічей обговорювали можливості припинити розвиток компанії «ТІС» і завадити впливу в Україні однієї з найбільших у світі контейнерних компаній — данської Maersk. Це мало робитися нібито в інтересах конкурентів — одеської фірми «КТЛ Україна», яка є частиною потужної турецької компанії Kinay Group.

З розмови помічників Єрмака-молодшого випливає, що турецький бізнес готовий сплачувати по $300 тисяч на місяць за реалізацію їхніх цілей. Журналісти зв’язалися з керівниками компанії «КТЛ Україна». Там розповіли, що Денис Єрмак раніше працював у цій компанії і що його посередник справді приїздив в Одесу на їхнє підприємство у 2019 році. Однак, за їхньою версією, мотиву «збити» «ТІС» і Maersk їхня співпраця з братом голови Офісу президента не мала.

Проте на відео Денис Єрмак стверджує протилежне. «Чим швидше ми почнемо активно діяти, висловлювати зміни за нормативною базою, тим швидше по суті нам забезпечать дуже хорошу фінансову підтримку», — каже Єрмак 6 вересня 2019 року, інструктуючи свою довірену особу щодо поїздки в «КТЛ Україна».

Під час тієї розмови Єрмак надиктував своєму помічнику телефони комерційного директора «КТЛ Україна» Андрія Кузьміна та гендиректора «КТЛ» Ігоря Хохлова і пояснив, що з «КТЛ Україна» потрібно розробити конкретний план заходів для боротьби з «ТІС» і Maersk.

Про що йдеться?

У неділю, 29 березня, депутат від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат голови Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади.

На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці й «Укрзалізниці». На одному з відео брат глави ОПУ начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури і хоче керувати «Укрзалізницею».

На іншому відео невідомий чоловік розповідає , що в нього є «гарна дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».

Пізніше у коментарі «Бабелю» Денис Єрмак спростував інформацію про те, що обговорював з ким-небудь призначення на державні посади.