Більшість померлих від коронавірусу в Україні — жінки від 50 років з іншими хворобами

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Україні станом на 2 квітня зафіксовано 20 летальних випадків внаслідок коронавірусу. Майже всі померлі були старшого віку та мали супутні захворювання, наголосив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, серед померлих — 15 жінок і 5 чоловіків, всі вони були старші 50 років.

«Майже всі померлі — 88% — мали важкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок і легень. Тому вік і наявність супутніх захворювань виявились основними предикторами смертності серед пацієнтів з коронавірусом», — підкреслив Ляшко.

Тому він закликав всіх українців від 60 років, з хронічними захворюваннями та новоутвореннями залишатися вдома на самоізоляції.

  • Раніше в Івано-Франківській області лабораторно підтвердили коронавірус у 37-річної породіллі, яка 30 березня померла в пологовому будинку.
  • В Україні 804 лабораторно підтверджених випадки коронавірусу, 20 людей померли, 13 одужали. За останню добу зафіксували 135 нових випадків. Найбільша кількість хворих у Києві, у Чернівецькій, Тернопільській та Івано-Франківській областях.
  • СБУ почала розслідування проти мережі «Євролаб». Її підозрюють у приховуванні позитивних тестів на коронавірус.