Опитування: Зеленського на посаді президента підтримують менше половини українців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

46% українців підтримують діяльність президента Володимира Зеленського. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного центру соціології (КМІС).

При цьому 33% українців оцінюють його діяльність нейтрально, 21% — негативно. Для порівняння, у вересні минулого року Зеленського підтримували 74% опитаних, у жовтні — 67%, у листопаді — 65%, у грудні — 60%, тоді як у лютому цього року — лише 48%.

Також лише 11% українців позитивно оцінюють діяльність премʼєр-міністра Дениса Шмигаля. При цьому 65% респондентів оцінили його нейтрально або взагалі заявили, що не знають такого політика.

Підтримку діям голови Верховної Ради Дмитра Разумкова висловлюють 29% українців (51% — нейтрально, 21% — негативно). Його рейтинг також суттєво втратив, як порівняти з вереснем 2019 року, коли його підтримували 48% опитаних.

Серед головних невдач влади респонденти назвали відсутність результатів боротьби з корупцією (75%), відсутність прогресу на Донбасі та у забезпеченні населення доступними медичними послугами (по 70%), відсутність прогресу у розслідуванні гучних справ (68%) і відсутність успіхів нової влади щодо зниження тарифів ЖКГ (62% опитаних).

Опитування проводилося з 27 по 30 березня методом CATI (телефонні інтервʼю з використанням компʼютера, computer-assisted telephone interviews). До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України. Під час дослідження опитали 1 500 осіб, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%.

  • Наприкінці грудня політиком 2019 року українці визнали Володимира Зеленського — його обрали 46% опитаних. Такі дані наводив фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва.
  • За результатами опитування «Рейтингу», майже половина українців теж назвали Зеленського головним політиком 2019 року в Україні. Далі йшли Юрій Бойко, Дмитро Разумков та Юлія Тимошенко, за них віддали голоси по 8—10% опитаних. А за Петра Порошенка, Віктора Медведчука, Святослава Вакарчука та Володимира Гройсмана — по 5—7%.