СБУ: Топчиновник міністерства передав секретну інформацію з Міноборони

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

СБУ викрила працівника одного з міністерств, який пересилав секретну інформацію про обороноздатність України. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Чиновник мав найвищу категорію «А». Він переслав електронною поштою невідомому адресату документи, які містили інформацію про заходи Міноборони, прикордонних, правоохоронних та інших органів щодо захисту національних інтересів на півдні та сході України, у Чорному та Азовському морях і Керченській протоці. Зараз слідство встановлює, кому та на яких умовах він передавав інформацію.

2 квітня у держслужбовця провели обшуки у робочому кабінеті та вдома, під час яких вилучили мобільний телефон і планшет. У них знайшли відправлені документи з грифом «Для службового користування».

У СБУ наголошують, що чиновник завдав шкоди суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності та державній безпеці України. За цим фактом правоохоронці порушили кримінальну справу за ст.111 ККУ — державна зрада.

Згідно із Законом про державну службу до категорії «А» належать посади: керівника апарату Верховної Ради та його заступників, керівника апарату (секретаріату) постійно діючого допоміжного органу, державного секретаря Кабінету міністрів і його заступників, державних секретарів міністерств. У коментарі «Бабелю» в пресслужбі СБУ уточнили, що затриманий чиновник не був на посаді міністра або заступника міністра.

За інформацією «Української правди» йдеться про державного секретаря Мінінфраструктури Андрія Галущака. Посаду у міністерстві Галущак займає з січня 2017 року та є державним службовцем ІІІ рангу. Крім того, чиновник нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. У 2016 – 2017 рр. займав пост директора інвестдепартаменту «Укрзалізниці».