Депутати фракції «Слуга народу» хочуть зустрічі з Зеленським щодо плівок із братом Єрмака

Автори:
Ангеліна Шеремет, Марія Жартовська
Дата:

Майже 60 депутатів фракції «Слуга народу» хочуть зустрітись із президентом України Володимиром Зеленським щодо плівок, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. Про це «Бабелю» повідомив співрозмовник у «Слузі народу».

Депутатів фракції також вразили матеріали від Bihus.Іnfo, де розповідають, що Денис Єрмак, начебто, намагався організовувати кампанію зі знищення найбільшого приватного порту України «ТІС», що розташований в Одесі, і його міжнародних партнерів.

За даними джерела, зустрічі з президентом хочуть першочергово ті депутати, які раніше підписували заяву проти створення консультативної ради з ОРДЛО.

  • 29 березня нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос опублікував у Facebook відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. Андрій Єрмак згодом подав заяви до СБУ та ДБР у звʼязку з поширенням цих відео.
  • 30 березня в коментарі «Бабелю» Денис Єрмак спростував інформацію про те, що обговорював з ким-небудь призначення на державні посади.
  • Водночас стосовно Лероса відкрили 5 кримінальних проваджень (шахрайство, втручання в діяльність державного діяча, розголошення держтаємниці тощо).
  • 31 березня голова Офісу президента Андрій Єрмак на брифінгу назвав причиною конфлікту з Гео Леросом спробу останнього просунути на посаду заступника міністра в одному з міністерств «людину з попередньої влади, яка працювала в Київській держадміністрації». Йому відповів депутат КМДА Сагайдак.