У Зеленського відреагували на «плівки» Єрмака. Обіцяють детальну перевірку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Розмови на оприлюднених плівках з братом глави ОПУ Денисом Єрмаком не мають стосунку до реального життя й ніхто з названих людей на відео не був призначений на посади, які обговорювалися. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Однак усі викладені факти мають бути ретельно перевірені — так само, як і джерела появи плівок і те, хто та з якою метою замовляв стеження», — заявили в Офісі президента.

В ОПУ пояснили, що чекають на офіційні результати розслідування й ніхто не уникне покарання.

  • 29 березня нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос опублікував у Facebook відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. Андрій Єрмак згодом подав заяви до СБУ та ДБР у звʼязку з поширенням цих відео.
  • 30 березня в коментарі «Бабелю» Денис Єрмак спростував інформацію про те, що обговорював з будь-ким призначення на державні посади.
  • Водночас стосовно Лероса відкрили 5 кримінальних проваджень (шахрайство, втручання в діяльність державного діяча, розголошення держтаємниці тощо).
  • 31 березня голова Офісу президента Андрій Єрмак на брифінгу назвав причиною конфлікту з Гео Леросом спробу останнього просунути на посаду заступника міністра в одному з міністерств «людину з попередньої влади, яка працювала в Київській держадміністрації». Йому відповів депутат КМДА Сагайдак.
  • 1 квітня до Лероса приїхали співробітники СБУ. Спецслужба приїхала, аби вручити 3 повістки на допит на різні дати, починаючи з 3 квітня 2020 року.
  • Депутати фракції «Слуга народу» хочуть зустрічі з Зеленським щодо цих плівок.