Трамп усунув перешкоди для компаній-виробників апаратів ШВЛ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент США Дональд Трамп розширив дію закону про воєнне виробництво, щоб вітчизняні компанії могли забезпечити безперебійне виробництво апаратів штучної вентиляції легенів. Про це йдеться в заяві глави Білого дому.

«Мій наказ, адресований міністру охорони здоров’я та соціальних служб і міністру внутрішньої безпеки, допоможе таким вітчизняним виробникам, як General Electric, Hill-Rom, Medtronic, ResMed, Royal Philips і Vyaire Medical, забезпечити поставки для виробництва апаратів, які необхідні для перемоги над вірусом», — йдеться у заяві Трампа.

Він подякував компаніям за збільшення виробництва апаратів ШВЛ: «Указ врятує життя, усунувши перешкоди в ланцюжку поставок, які заважають швидкому виробництву апаратів».

  • Раніше засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск заявив про готовність Tesla почати виробництво апаратів ШВЛ у разі їхнього дефіциту. Мер Нью-Йорка теж попросив Маска виготовити ці апарати.
  • У США кількість інфікованих коронавірусом перевалила за 200 тисяч.
  • Трамп прогнозує, що пік поширення коронавірусу в країні припаде на середину квітня. До 30 квітня він продовжив обмежувальні заходи у країні, хоча раніше розраховував, що їх скасують до Великодня, 12 квітня. Він сподівається, що помре не більше 100 тисяч людей.