ДТП у Харкові: Верховний суд залишив у силі вирок Зайцевій та Дронову по 10 років вʼязниці

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Олена Зайцева і Геннадій Дронов остаточно засуджені до тюремного увʼязнення на 10 років. Верховний суд залишив у силі рішення попередньої інстанції.

Дронова та Зайцеву визнали винними у ДТП в центрі Харкова на перехресті вулиці Сумської та провулка Мечникова, в результаті якого загинули пʼять осіб і шість постраждали.

Рішення Верховного суду оскарженню не підлягає.

  • Увечері 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова на перехресті вулиці Сумської та провулка Мечникова, зіткнулися два автомобілі. Позашляховик Lexus RX, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, вилетів на тротуар, де пішоходи чекали на зелене світло. Другим учасником ДТП був водій Volkswagen Геннадій Дронов. Він порушив правила, почавши рух на жовте світло.
  • 26 лютого 2019 року Київський суд Харкова визнав Олену Зайцеву і Геннадія Дронова винними у ДТП і засудив їх до 10 років позбавлення волі із забороною керувати транспортом на строк до трьох років.
  • В кінці березня захист Зайцевої подав апеляцію, а в травні просив помʼякшити для неї покарання до 5 років умовного терміну.
  • 31 травня 2019 року в Харкові закрилася автошкола, яка видала водійські права Олені Зайцевій.