Карантин: Суди оштрафували українців на понад 270 тисяч грн, складено 3 566 протоколів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Станом на 3 квітня за порушення карантинних заходів суди оштрафували громадян на суму понад 270 тис. грн. Поліція склала 3 566 адміністративних протоколів і відкрила 44 кримінальних провадження.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції, яка опублікувала карту з кількістю складених протоколів про порушення умов самоізоляції.

У поліції пояснили, що особлива увага до людей, які перебувають на самоізоляції, нещодавно повернулися з-за кордону та могли контактувати з інфікованими коронавірусом.

Згідно із законом про захист населення від інфекційних хвороб, українцям загрожує штраф за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм. Також передбачено покарання за порушення розпоряджень місцевої влади (незаконна торгівля, недотримання дозволеної кількості людей у транспорті).

За ст. 44-3 Кодексу про адміністративні порушення, недотримання карантину карається штрафом від 17 до 34 тисяч гривень. Перший випадок був у Києві — оштрафували жінку за незаконну торгівлю.

  • Уряд затвердив список додаткових обмежень для посилення карантинних заходів проти поширення коронавірусу. Із 6 квітня буде заборонено перебувати у громадських місцях без масок, пересуватися вулицями більше ніж по двоє, перебувати на вулицях без документів, а також відвідувати парки та дитячі майданчики. Між областями встановлять КПП, де людям будуть вимірювати температуру.
  • У кінці березня в Іспанії поліція оштрафувала 77-річного чоловіка за порушення карантинного режиму. Пенсіонер стверджує, що вийшов на вулицю, щоб зловити покемонів у грі Pokеmon Go.