В усіх евакуйованих з Балі туристів негативний результат тесту на коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В українських туристів, які 29 березня повернулися чартерним рейсом з Балі, негативний ПЛР-тест на коронавірусну інфекцію. Про це повідомила пасажирка рейсу Рада Радмілевич у Facebook.

«У всіх пасажирів балійського рейсу [які перебувають] на обсервації, негативний ПЛР-тест на коронавірус. Люди на самоізоляції, які сплатили адмінштрафи, так само зробили тести ПЛР, вони теж негативні. Нас відправляють на самоізоляцію по домівках, так як приводу тримати тут більше немає», — написала вона.

Що сталося?

29 березня українські туристи, які повернулися чартерним рейсом з Балі, відмовлялись від обовʼязкової обсервації, тому що їх не попередили про неї.

Пізніше адвокат Масі Найєм опублікував відеозвернення свого клієнта, який був одним з пасажирів рейсу. Той розповів, що чартер пасажири оплатили самостійно, і при купівлі квитків їм ніхто не розповів, що вони перебуватимуть на обсервації. Тепер же їм рекомендували обсервацію в двох готелях за €380 або безплатно в столичному готелі «Козацький».

Напередодні міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що уряд ухвалив рішення про обовʼязкову обсервацію всіх українців, які прибувають з-за кордону.

Авіаперевізник SkyUp також заявив, що попередив пасажирів до вильоту про рішення Кабміну направити їх на обовʼязкову 14-денну обсервацію.