Тисячі записів відеодзвінків Zoom потрапили у відкритий доступ. Серед них інтимні розмови та дані про дітей

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Тисячі записів відеодзвінків популярного сервісу для відеоконференцій Zoom потрапили у відкритий доступ, повідомляє The Washington Post.

В YouTube та Vimeo потрапили відео з робочих конференцій, занять у школі та приватні розмови. У відеодзвінках розкривалися голоси та особисті дані дітей, фінансові звіти бізнесу, імена та телефони пацієнтів, а також інтимні розмови.

За замовчуванням Zoom не записує відео, але користувачі можуть це зробити без згоди інших учасників конференції. Усі мають отримати повідомлення про це під час запису.

Видання припускає, що записи зберігалися за допомогою сервісів Zoom і перебували в онлайн-сховищі без використання паролів.

Що таке Zoom?

Компанія зі штаб-квартирою в Каліфорнії, яка надає послуги віддаленого конференц-звʼязку з використанням хмарних технологій. Програма Zoom дозволяє проводити відеоконференції, онлайн-зустрічі, створювати чати й організовувати спільну роботу.

Особливий інтерес до Zoom зʼявився після запровадження в усьому світі карантину через епідемію коронавірусу. Обмеження призвели до того, що безліч користувачів були змушені перейти на віддалену роботу й стали активно використовувати для цього саме цю програму.