МОЗ: На самоізоляції людям можна виходити з дому двічі на тиждень

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Українцям, які проходять лікування від коронавірусу вдома, виходити на вулицю заборонено, а тим, хто перебувають на самоізоляції, дозволено виходити не частіше ніж два рази на тиждень. Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Стосовно людей, які є хворими і будуть проходити амбулаторне лікування, наше прохання взагалі не виходити, це буде контролюватися, і контролюватися жорстко. Ми зробимо все можливе, щоб люди, які лікуються вдома, отримували лікарські препарати, а також харчування», — розповів він.

Людям, які перебувають на самоізоляції, дозволять виходити не частіше ніж два рази на тиждень. «Дозволяється виходити в певні періоди часу в аптеки та магазини, розташовані на відстані не більше ніж 2 км в радіусі їх місця ізоляції для придбання товарів першої необхідності», — уточнив Ляшко.

За його словами, патрульна поліція буде зупиняти й перевіряти в людей документи, а також через онлайн-додатки перевірятиме, чи є ця людина контактним хворого на коронавірус. За результатами перевірок можуть притягувати до адміністративної відповідальності.

При цьому в МОЗ наголошують на обовʼязковому носінні масок у громадських місцях. Також, за словами Ляшка, у постанові про карантин введено обмеження на пересування людей, старших за 60 років.

МОЗ просить максимально обмежити свою мобільність і не пересуватися без крайньої необхідності.

  • Станом на 10:00 4 квітня в Україні лабораторно підтверджено 1 096 випадків коронавірусу. Померли 28 людей, одужали — 23.
  • 3 квітня уряд затвердив перелік додаткових обмежень для посилення карантинних заходів проти поширення коронавірусу. Із 6 квітня буде заборонено перебувати у громадських місцях без масок, пересуватися вулицями більше ніж по двоє, перебувати на вулицях без документів, а також відвідувати парки та дитячі майданчики. Між областями встановлять КПП, де людям будуть вимірювати температуру.