МОЗ: Пік коронавірусу в Україні може початися в середині квітня

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Пік ураження коронавірусною інфекцією може початися 14—15 квітня, якщо не дотримуватися суворих карантинних норм. Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Якщо ми не будемо вживати більш жорстких обмежувальних карантинних заходів, то можемо очікувати пік захворюваності на коронавірусну хворобу вже починаючи з 14—15 квітня», — сказав Ляшко.

За його словами, це може призвести до масового прибуття тяжких хворих до закладів охорони здоровʼя і великої кількості негативних наслідків, у тому числі смертей.

У МОЗ закликали не піддаватися відчуттю оманливої безпеки, і на період до 24 квітня обмежити свою мобільність, не відвідувати закладів без нагальної потреби й користуватися засобами індивідуального захисту.

  • Станом на 10:00 4 квітня в Україні лабораторно підтверджено 1 096 випадків коронавірусу. Померли 28 людей, одужали — 23.
  • 3 квітня уряд затвердив перелік додаткових обмежень для посилення карантинних заходів проти поширення коронавірусу. Із 6 квітня буде заборонено перебувати у громадських місцях без масок, пересуватися вулицями більше ніж по двоє, перебувати на вулицях без документів, а також відвідувати парки та дитячі майданчики. Між областями встановлять КПП, де людям будуть вимірювати температуру.