20 лікарів уже вилетіли до Італії. Україна ще відправить спецвантаж дезінфекторів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
20 лікарів уже вилетіли до Італії. Україна ще відправить спецвантаж дезінфекторів

МВС

В італійський регіон Марке вилетіли бригада з 20 українських лікарів. За два дні Україна також направить в Італію гуманітарну допомогу — спеціальний вантаж дезінфекторів, повідомили у пресслужбі МВС.

В Італію полетіли інфекціоністи, реаніматологи, хірурги, анестезіологи, ендокринологи, невропатологи та медсестри. Вони працюватимуть в Італії два тижні. У МОЗ стверджують, що всіх забезпечили необхідними засобами індивідуального захисту.

За словами міністра МВС Арсена Авакова, в Італії працюють багато українців, за неофіційними даними, близько 100 з них перебувають у реанімаціях.

За два дні в Італію буде направлена гуманітарна допомога: «Це будуть спеціальні спиртові дезінфектори, оскільки наших запасів достатньо, щоб наповнити внутрішній ринок», — сказав Аваков.

На брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що після повернення лікарі можуть пройти обсервацію або їх у разі необхідності можуть одразу залучити до надання меддопомоги хворим.

  • Напередодні президент Володимир Зеленський підписав указ про допомогу Італії в боротьбі з коронавірусом. Документом передбачається, що бригада українських лікарів вирушить до Італії для допомоги в боротьбі з пандемією та обміну досвідом.
  • У МОЗ прогнозують, що у разі недотримання суворих карантинних обмежень пік коронавірусу в Україні може початися в середині квітня.
  • 3 квітня уряд затвердив перелік додаткових обмежень для посилення карантинних заходів проти поширення коронавірусу. Із 6 квітня буде заборонено перебувати у громадських місцях без масок, пересуватися вулицями більше ніж по двоє, перебувати на вулицях без документів, а також відвідувати парки та дитячі майданчики. Між областями встановлять КПП, де людям будуть вимірювати температуру.