Скандал з показниками лікарні в Одесі: Одеська ОДА спростувала нестачу апаратів вентиляції легень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Заступник голови Одеської облдержадміністрації Віталій Свічинський заявив, що в Одеському клінічному медичному центрі є 12 апаратів штучної вентиляції легень, а не менше, як повідомляли місцеві медпрацівники. Про це він заявив у прямому ефірі на «Радіо Свобода».

Він заявив, що відвідував разом з пресою лікарню і порахував кожен цей апарат. «Там справді 12 апаратів, два з яких дитячі, а 10 для дорослих», — сказав Свічинський.

При цьому він визнав, що у клінічному медичному центрі не вистачає анестезіологів, але у влади ще є час це виправити, адже поки в цю лікарні не доставляють пацієнтів, хворих на COVID-19 чи з підозрою на захворювання.

  • Раніше стало відомо, що Одеський обласний клінічний медцентр вніс перебільшені дані про кількість фахівців та обладнання для лікування хворих на коронавірус, щоб отримати контракт із Національною службою здоровʼя.
  • Інформацію про завищені показники оприлюднили лікарі. Вони заявили, що замість заявлених 19 анестезіологів у лікарні працюють лише шестеро. А замість зазначених 10 апаратів ШВЛ є тільки шість, три з яких нещодавно купили благодійники.
  • Пізніше президент Володимир Зеленський наголосив, що розподіл спецзасобів захисту, які держава доставляє в регіони, має відбуватися справедливо. Так він відреагував на звернення одеських та тернопільських лікарів.