У Південній Кореї від двох туристок вимагають $107 тис. Вони поїхали на відпочинок, хоча були заражені коронавірусом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Уряд провінції Чеджу в Південній Кореї подав до суду на двох туристок, які відвідали регіон, коли вони вже були хворі коронавірусом. Про це пише CNN.

52-річна жінка та її 19-річна донька повернулися до Південної Кореї після навчання за кордоном у Бостоні. Мати та дочка прибули до Чеджу, який є популярним місцем відпочинку корейців, 20 березня, попри те, що дочці порадили пройти карантин.

Симптоми коронавірусу почали проявлятися у дівчини 21 березня, але вона, разом з матірʼю, залишалася на острові ще чотири дні, спілкуючись із приблизно 47 людьми у 20 населених пунктах. По поверненню до Сеулу обидві жінки здали аналізи на коронавірус, які виявилися позитивними.

Провінція подала цивільний позов проти жінок у районний суд Чеджу, вимагаючи відшкодувати збитки у 132 млн вон ($107 тис.). До позову приєдналися два жителі провінції та два підприємства, які з моменту взаємодії з жінками були змушені закритися й самоізолюватися.

У позові також наголошується, що мати дівчини «активно брала участь у незаконній діяльності дочки», включаючи те, що надала їй кошти на поїздку. Тому жінку також вважають винною.