У Великій Британії оператори просять не палити вишки для 5G. Британці підозрюють їх у поширенні COVID-19

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Найбільші мобільні оператори Великої Британії закликали жителів припинити підпали базових станцій 5G-звʼязку. Про це пише The Verge.

Наголошується, що деякі британці підозрюють ці вишки в поширенні коронавірусної інфекції. Оператори поскаржилися, що минулого тижня в країні спалили щонайменше 7 базових станцій. При цьому в Бірмінгемі жителі спалили вишку оператора ЕЕЕ, яка не надавала послуги 5G-звʼязку.

Департамент з цифрових технологій, культури, ЗМІ та спорту уряду Великої Британії (DCMS) назвав теорію про поширення вишками коронавірусу «маячнею» і закликав соціальні мережі зупинити поширення дезінформації.

Міністр культури Великої Британії Олівер Дауден цього тижня планує провести зустрічі за допомогою відеозвʼязку з представниками низки технологічних компаній, щоб обговорити цю проблему. Раніше відеохостинг YouTube оголосив, що видалятиме відео, які поширюють неправдиві твердження про те, що 5G-звʼязок повʼязаний з коронавірусом.

Про що йдеться?

У кінці березня в соцмережах почали поширювати інформацію про те, що новий коронавірус виник в Ухані, тому що в китайському місті нещодавно запустили 5G. Тепер він, імовірно, поширюється на інші міста, які теж використовують звʼязок пʼятого покоління. При цьому прихильники цієї теорії не звертають увагу на те, що пандемія коронавірусу вразила й ті країни, де 5G ще не використовується.

Після появи цієї інформації британська влада перевірила технологію і зафіксувала, що рівень електромагнітного випромінювання 5G значно нижчий за міжнародні нормативи.

Станом на 6 квітня, у Великій Британії зафіксовано 48 451 випадок коронавірусу. Жертвами його ускладнень стали 4 943 особи. Вилікувалися 229 пацієнтів.

  • Королева Єлизавета II впʼяте за 68 років правління виступила зі спеціальним зверненням до жителів Великої Британії та країн Співдружності. У зверненні з приводу пандемії коронавірусу вона зазначила, що країна досягне успіху у своїй боротьбі, і подякувала всім, хто прислухається до вказівок і залишається вдома.
  • Премʼєр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона госпіталізували в неділю ввечері, через 10 днів після позитивного результату тесту на коронавірус.