На закритій зустрічі з премʼєром Шмигалем «слуги народу» пообіцяли підтримати зміни до держбюджету

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

На зустрічі з «малою фракцією» «Слуги народу» премʼєр-міністр Денис Шмигаль попросив депутатів підтримати зміни уряду до держбюджету. Зустріч пройшла в будівлі Кабінету міністрів. Про це «Бабелю» розповів один з її учасників.

«Премʼєр хотів почути, що фракція підтримає правки Кабміну до держбюджету, і він це почув. Питань щодо законопроєкту практично не було — багато статей бюджету, включно з соцекономом регіонів, поріжуть», — розповіло джерело.

За його словами, крім скорочення витрат, уряд хоче гарантувати додаткові виплати лікарям. Також премʼєр порушував питання про те, що робити, якщо лікарів під час епідемії не вистачатиме — допускати до роботи інтернів без достатнього досвіду чи ні.

За словами джерела, голосування за урядовий законопроєкт має пройти в пʼятницю, 10 квітня, але не виключено, що це станеться раніше.

  • 30 березня Рада провалила голосування за законопроєкт Кабміну і відправила його на доопрацювання в комітет. Документ передбачає зменшення доходів держбюджету з 1 095,58 млрд грн до 972,635 млрд грн. Також у ньому передбачено спрямувати 97 млрд грн на боротьбу з коронавірусом. Ці гроші планують витратити на зарплати медикам, ліки та засоби індивідуального захисту.