Двох панд намагалися звести 10 років. Вони спарувалися, коли зоопарк пішов на карантин

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Гонконзі в зоопарку Ocean Park двох великих панд — Ін Ін і Ле Ле — намагалися звести протягом 10 років. Вони спарувалися тільки цього року, у січні — після закриття зоопарку на карантин через пандемію коронавірусу, розповідає адміністрація.

У зоопарку панд поселили у 2007 році. Їхня поведінка змінилася тільки у березні, коли зоопарк перебував на карантин. Ін Ін почала проводити більше часу, граючи в воді, а Ле Ле шукав запахи Ін Ін.

«Успішний процес природного спаровування сьогодні надзвичайно захоплюючий для всіх нас, оскільки шанс настання вагітності шляхом природного спаровування вищий, ніж шляхом штучного запліднення», — розповів виконавчий директор із зоологічних операцій і збереження видів в Ocean Park Майкл Боос.

«Ми сподіваємося повідомити чудові новини про вагітність цього року та зробити внесок у збереження цього вразливого виду», — додають у зоопарку.

  • Велика панда є вразливим видом, її популяція і рівень народжуваності постійно зменшуються — як у дикій природі, так і при утриманні в неволі. Учені припускають, що в дикій природі залишилося близько 2 060 особин. Велика панда є символом Всесвітнього фонду дикої природи.
  • У бельгійському зоопарку Pairi Daiza панда Хао Хао народила надзвичайно рідкісних дитинчат-близнюків.