Bihus.info: «Слуга народу» не може відмовитися від держфінансування на рік і передати кошти медикам

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Партія «Слуга народу» не може відмовитися від державного фінансування на 1 рік, оскільки це не передбачено законом. Про це йдеться у матеріалі Bihus.info

За законом фінансування отримується на весь період — тобто від виборів до виборів, і можливість відмовитися від фінансування на певний проміжок часу не передбачена. Відтак, фінансування можуть припинити тільки на весь період, а не на один окремий рік.

«Звісно, можна припустити, що партія вирішила не відмовлятися від отримання грошей, а після надходження спрямувати їх до Стабілізаційного фонду. Однак і ця благородна ідея не може бути втілена відповідно до законодавства, адже держфінансування можна використати виключно на статутну діяльність політичних партій. Благодійність нею не є», — пояснили у Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Також журналісти Bihus.Info зʼясували, що станом на 3 квітня заява партії про відмову від держкоштів до НАЗК не надходила.

  • 26 березня голова партії, перший заступник голови парламентської фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що партія відмовляється від державного фінансування діяльності партії на 2020 рік.
  • Тоді він попросив, аби ці гроші перевели до Стабілізаційного фонду на потреби українських медиків, які борються з пандемією коронавірусу.
  • «Слуга Народу» має отримати з бюджету 140,5 млн грн у 2020 році.