Власник затонулого в Одесі танкера запевнив генпрокурора, що демонтує судно

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Компанія-власник затонулого в Одесі танкера Delfi найближчим часом підніме і демонтує судно за власний кошт. Поки компанія готує на погодження план проведення робіт, запевнив судновласник у листі до генпрокурора Ірини Венедіктової.

«Компанія запевнила, що має твердий намір усунути наслідки аварії власним коштом […] Усі процедури мають відбуватися не тільки швидко, а і в рамках чинного законодавства, з дотриманням екологічних норм», — наголосила Венедіктова.

У листі до генпрокурора компанія-власник Mister Drake PC заявила, що затримка демонтажу танкера сталася через «зацікавленість окремих людей в освоєнні бюджетних коштів».

Власник судна до 31 березня мав підняти танкер з Одеського морського порту. В Офісі генпрокурора повідомили, що 1 квітня Венедіктова взяла справу під свій контроль.

  • 22 листопада сильний шторм зірвав зі стоянки танкер Delfi, після чого він сів на мілину в затоці Одеси. Троє членів екіпажу спочатку відмовлялися залишати судно, але пізніше рятувальники евакуювали їх. Моряків доставили у лікарню, капітан корабля постраждав найсильніше за всіх.
  • Після того як танкер перекинувся, з нього почало витікати пальне. Тоді в Адміністрації морських портів повідомили, що танкер може пролежати в морі ще не один тиждень через юридичні складнощі щодо переміщення судна.
  • Зараз триває досудове розслідування у кримінальному провадженні про порушення правил безпеки руху або експлуатації водного транспорту.