Google заборонила співробітникам користуватися Zoom та запропонувала альтернативу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Google заборонила своїм співробітникам користуватися сервісом для відеоконференцій Zoom. Про це пише The Verge.

Минулого тижня Google розіслала електронного листа, повідомивши працівників, у яких на робочому компʼютері встановлений Zoom, що програмне забезпечення незабаром припинить працювати. Натомість Google запропонувала власний конкурент Zoom під назвою Meet як частину свого продукту G Suite. Відмову від Zoom у компанії пояснили проблемами з безпекою.

Zoom почали критикувати ще влітку 2019 року, коли зʼясувалося, що уразливість macOS дозволяє додатку примусово активувати камеру в MacBook.

Також, фахівці з кібербезпеки попереджають, що хакери можуть використовувати уразливості Zoom для прослуховування користувачів і отримання доступу до захищених файлів. До того ж слабка технологія шифрування породила явище «зумбомбінг», коли тролі зламують доступ до відеоконференцій, а їхні записи викладають на публічних інтернет-серверах.

Крім того, зʼясувалося, що Zoom надсилала дані через сервери в Китаї та використовувала тамтешніх розробників. До усього додаток звинувачували в передачі особистих даних користувачів стороннім компаніям, зокрема Facebook.