У Сінгапурі вчителям заборонили проводити уроки по Zoom. До відео підключалися хакери з непристойними картинками

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністерство освіти Сінгапуру заборонило проводити шкільні заняття через сервіс відеоконференцій Zoom після того, як уроки були зламані хакерами. Про це пише Reuters.

Міністерство заявило, що таке рішення прийняли після кількох інцидентів, що відбулися під час першого тижня карантину. Уроки зривалися через появу «непроханих глядачів».

Один з інцидентів стосувався нецензурних зображень, що зʼявлялися на екранах під час заняття. Також під час трансляції уроку географії з дівчатками-підлітками до конференції приєднувалися чоловіки, які робили непристойні коментарі.

«Це дуже серйозні випадки. Міністерство наразі розслідує обидва порушення і подасть заяву в поліцію, якщо це буде обґрунтовано. Як запобіжний захід наші викладачі призупинять використання Zoom, поки ці питання безпеки не будуть виправлені», — наголосили в Міністерстві.

Що таке Zoom?

Компанія зі штаб-квартирою в Каліфорнії, яка надає послуги віддаленого конференц-звʼязку з використанням хмарних технологій. Програма Zoom дозволяє проводити відеоконференції, онлайн-зустрічі, створювати чати й організовувати спільну роботу.

Особливий інтерес до Zoom зʼявився після запровадження в усьому світі карантину через епідемію коронавірусу. Обмеження призвели до того, що безліч користувачів були змушені перейти на віддалену роботу й почали активно використовувати для цього саме цю програму.