Тетяна Чорновол заявила, що її обшукує ДБР у справі Майдану

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Екснардепка Тетяна Чорновол повідомила, що зранку Державне бюро розслідувань почало обшук в будинку, де вона мешкає. Про це Чорновол написала у своєму Facebook.

«Приїхав до мене спецназ ДБР по справі Майдану», — написала Чорновол.

Обшук відбувається у селі Гора Бориспільського району на Київщині. Чорновол опублікувала ухвалу Печерського райсуду Києва.

У документі говориться, що підставою для обшуку стали події 18 лютого 2014 року, коли був захоплений центральний офіс «Партії регіонів» на вулиці Липській, 10.

Обшук відбувається у зв’язку зі справою про смерть Володимира Захарова. Чоловік загинув під час пожежі в офісі «Партії регіонів», отруївшись чадним газом.

В постанові йдеться, що Чорновол разом з групою людей хотіли потрапити до приміщення будинку. І вона нібито закликала інших вкидати в будівлю коктейлі Молотова.

«Чорновол та особа чоловічої статі підійшли до вікна будівлі […] Чорновол підняла захисний металопластиковий ролет, а невстановлена особа чоловічої статі вкинула в будівлю ємність з горючою сумішшю». Через це, пишуть в ухвалі, «виникла велика кількість осередків пожеж».

«Досудовим розслідуванням встановлено, що внаслідок дій Чорновол спільно з невстановленими особами, від токсичної дії оксиду вуглецю настала смерть Захарова Володимира», — йдеться в ухвалі.

ДБР шукає в будинку одяг Чорновол, в якому вона була під час тих подій, а також нотатки, документи, записи на компʼютері та на флешці.

Про обшуки в будинку у Чорновол також повідомив народний депутат від «Європейської солідарності» Микола Княжицький. Він написав, що екснардепка мешкає в батьківському домі з двома дітьми, обшуки почалися о 6-й ранку.