У Китаї через коронавірус оновлюють список тварин, мʼясо яких можна їсти

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Уряд Китаю опублікував новий проєкт списку домашньої худоби, яку можна розводити на мʼясо після епідемії коронавірусу, що, ймовірно, почалася внаслідок передачі вірусу від диких тварин до людей. Про це повідомляє CNN.

У переліку домашньої худоби, мʼясо якої можна їсти, опинилися свині, корови, курчата, вівці та «особлива худоба» — окремі види оленів, альпаки й страуси.

Можна розводити два види лисиць, єнотів і норок, але не можна їсти їхнє мʼясо.

У новому переліку не згадують про панголінів, кажанів і вівер — тварин, які, на думку вчених, передали коронавірус людям.

Собаки теж відсутні в цьому списку. Якщо новий перелік набуде чинності, у Китаї вперше заборонять їх їсти. Організація Humane Society International вже заявила, що новий перелік може стати «переломним моментом» у захисті тварин у країні.

Проєкт ще не допрацьований, і громадськість до 8 травня має погодитися з ним або запропонувати зміни.

  • Влада китайського міста Шеньчжень заборонила вживати в їжу мʼясо собак і кішок у рамках боротьби з торгівлею дикими тваринами — імовірним шляхом передачі коронавірусу від тварин до людини.
  • Першою людиною у китайському місті Ухань з підтвердженим коронавірусною інфекцією була жінка, яка торгувала креветками на ринку морепродуктів «Хуанань».