«Чи підпалювала я офіс Партії регіонів? Так. Чи причетна я до вбивств? Ні». Чорновол про підозру

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Ексдепутат Тетяна Чорновол, якій ДБР повідомило про підозру в умисному заподіянні смерті, розповіла, що підозру їй вручили за вісьмома кримінальними статтями. Про це вона повідомила після обшуку, відеотрансляцію якого вели на сторінці «Європейської солідарності».

Чорновол вважає, що влада намагається «змінити історію Майдану». «У мене повідомлення про підозру по восьми статтях, у половині з них покарання від 5 до 15 років. Це справа проти мене як активіста Майдана […] Я не вважаю себе жертвою, а навпаки — переможцем».

Екснардеп розповіла, що під час обшуку ДБР шукали одяг, в якому вона була 18 лютого 2014 року: «Я, як не дивно, його знайшла. Вони вилучили куртку, каску, рюкзак. У мене забрали нагородну зброю, хоча не мали права забирати. Ще у мене забрали телефон, хоч і не мали права забирати».

Чорновол розповіла, що підпалом офісу Партії регіонів разом зі своїм чоловіком намагалася відволікти увагу силовиків, щоб врятувати майданівців. Вона каже, що це спрацювало — вони «відтягнули на себе тітушок».

«Чи підпалювала я офіс Партії регіонів? Так. Я вважала це тактичним кроком […] Чи причетна я до вбивств? Ні, мої руки не у крові».

Чорновол викликали на допит до ДБР на вівторок, 14 квітня.