«Я не людина Богдана». Дубілет розповів, як покидав Кабінет міністрів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Колишній міністр Кабінету міністрів і співзасновник Monobank Дмитро Дубілет розповів, що президент Володимир Зеленський просив прем’єр-міністра Дениса Шмигаля підшукати для нього варіанти роботи в Кабміні, але той їх не знайшов. Дубілет не знає, чи це повʼязано з тим, що його вважали людиною Богдана. Про це він розповів в інтерв’ю «Бабелю».

«Конкретної розмови про те, що я йду, не було. Просто в якийсь момент стало зрозуміло, що уряд іде у відставку, Гончарук подає заяву. У нас була зустріч на чотирьох — із президентом, [головою Офісу президента Андрієм] Єрмаком і Шмигалем. Ми обговорювали подальшу співпрацю, президент попросив Шмигаля опрацювати варіанти, за яких я міг би продовжити роботу в Кабміні. Але ми не знайшли прийнятний варіант і вирішили, що я буду пробувати вести проєкти ззовні», — розповів Дубілет.

Він не захотів називати конкретні пропозиції, але каже, що це були не міністерські посади. Дубілет вважає, що зможе реалізувати великі проєкти як волонтер.

«Усі процеси плюс-мінус запущені, зрозуміло, як і що робити з технічної і нормативної точки зору […] Якщо я не доведу до кінця ті проєкти, які розпочав, це мені передовсім буде прикро, а не їм [новому уряду]».

Ексміністр каже, що не спілкувався із Зеленським відтоді, як йому не знайшли роботи в Кабміні: «Усім зараз не до того».

Також Дубілет не знає, чи повʼязане те, що йому не знайшли роботу, зі звільненням Андрія Богдана з Офісу президента. Раніше ексміністр розповідав, що Богдан запросив його допомогти створити кол-центр у передвиборчому штабі Зеленського.

«Я не знаю, справді не знаю. Підозрюю, що у середовищі людей, які мислять такими категоріями, цей аргумент [що для когось він був людиною Богдана] міг зіграти якусь роль. Я можу сказати за себе: я нічийна людина — ані Богдана, ані Гончарука, я сам по собі. Я людина, яка отримує задоволення від впровадження корисних проєктів. Крапка», — сказав Дубілет.

  • У Кабміні Дубілет займався впровадженням повного електронного документообігу, новою системою оплати для чиновників, оптимізацією перепису населення, реорганізацією міністерств шляхом переведення служб в онлайн.
  • 4 березня Верховна Рада відправила у відставку премʼєр-міністра Олексія Гончарука і схвалила склад нового уряду. Дубілета замінив Олег Немчінов.
  • Раніше Дубілет заявив, що повертається у бізнес, але в Monobank його не візьмуть.