Зеленський: В Україні тестують апарати ШВЛ двох вітчизняних компаній

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Україні тестують апарати штучної вентиляції легень двох вітчизняних компаній, і якщо їхні показники відповідатимуть закордонному обладнанню, лікарні отримають сотні таких апаратів вже у найближчі тижні. Про це заявив президент Володимир Зеленський на нараді щодо питань боротьби з коронавірусом.

На нараді обговорили можливості постачання у лікарні апаратів ШВЛ вітчизняного виробництва. Нині перевіряють їхні технічні параметри.

«Вартість таких апаратів штучної вентиляції легень у рази менша, ніж закордонного обладнання. Ми зможемо краще забезпечити наших лікарів і врятувати більше життів», — зазначив Зеленський.

За даними Кабінету міністрів, лікарням потрібні 488 апаратів ШВЛ, 250 комплектів кисневої апаратури та 953 монітори пацієнта.

Медичним обладнанням лікарні забезпечені у середньому на 69%. Найкраща ситуація з ним у Полтавській області — є 83% необхідного обладнання, Луганській (82%) та Миколаївській (80%) областях. Найменше обладнання у Чернігівській (64%), Тернопільській (54%) та Кіровоградській областях (44%).