Мер Харкова закликає провести акцію «Безсмертний полк» на балконах

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мер Харкова Геннадій Кернес закликав жителів міста 9 травня провести акцію «Безсмертний полк» на балконах.

Про це він написав у Facebook.

«Закликаю всіх, кому дорогі День перемоги і памʼять ваших великих предків, які цей день «наближали, як могли», приєднатися до акції «Полк безсмертної перемоги», не виходячи з дому. Я закликаю вас 9 травня, рівно о 12:00 вийти на балкони ваших квартир із фотографіями ваших дідів і прадідів, щоб провести загальноміську хвилину мовчання памʼяті та вдячності їхньому подвигу», — написав Кернес.

Він розповів, що місто готувало акцію і концерт, але через карантин плани скасували. При цьому мер заявив, що якщо ситуація з вірусом зміниться на краще, то ходу проведуть.

Що таке «Безсмертний полк»?

«Безсмертний полк» — російська пропагандистська громадська організація, яка фінансується з бюджету РФ. Зареєстрована 2011 року в Томську (Росія) трьома журналістами. Організація проводить однойменні акції-ходи з портретами та виступами-вшануваннями учасників Другої світової війни з боку СРСР. Після анексії Криму та окупації Донбасу виступи організації охопили велику кількість міст Росії, активно почали проводитися за кордоном, зокрема в Україні. Зараз акції мають яскраво виражений прокремлівський характер.