Намісник Києво-Печерської лаври Павло і монахи через коронавірус просять про фінансову допомогу і молитви за них

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Києво-Печерській лаврі намісник Павло і братія через спалах коронавірусу в монастирському комплексі УПЦ МП звернулися до парафіян по фінансову допомогу. Відповідне звернення опублікували напередодні на офіційному сайті лаври.

У зверненні йдеться, що через поширення коронавірусу в лаврі призупинили громадські богослужіння, тому просять про фінансову допомогу.

«На сьогодні найбільше випадків зафіксовано в Києві, а лавра є невід’ємною частиною столиці та розташована в самому її центрі, тому також піддана цим загрозам».

Павло і монахи просять також «посилити молитви за братію, лавру», а також за померлих архімандрита Нектарія та ієродиякона Наума.

  • 13 квітня мер Києва повідомив, що Києво-Печерську лавру закривають на карантин за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці. У лаврі зафіксували понад 90 підтверджених випадків інфікування коронавірусом.
  • У лаврі зафіксували вже другу смерть від коронавірусу. 13 квітня стало відомо, що в Олександрівській лікарні помер 47-річний ієродиякон Наум. Про першу смерть у лаврі від COVID-19 повідомляли 12 квітня — помер 73-річний насельник обителі архімандрит Нектарій (Коваленко), він мав хронічні захворювання.