У МОЗ пояснили, що означає «громадське місце». Маски потрібно носити і в ліфтах

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
У МОЗ пояснили, що означає «громадське місце». Маски потрібно носити і в ліфтах

Міністерство охорони здоровʼя розʼяснило, що означає «громадське місце», де, згідно з режимом карантину, українці повинні обовʼязково носити медичні маски.

Пояснення було опубліковано на сайті уряду.

Згідно з постановою Кабміну 211-2020-п від 11 березня, громадське місце — це частина будь-якої будівлі, споруди, яка вільно або платно доступна для відвідування людьми, в тому числі підʼїзди, а також підземні переходи та стадіони.

Громадським місцем також вважаються приміщення й території медичних установ і навчальних закладів, дитячі майданчики, приміщення та території спортивних та оздоровчих споруд, приміщення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, приміщення держустанов, всі види транспорту (а також зупинки), ресторани, культурні центри, підземні переходи, підʼїзди житлових будинків, ліфти та таксофони.

Опосередковано громадські місця також визначаються у ст. 178 Кодексу про адмінпорушення — це вулиці, закриті спортивні споруди, сквери, парки та всі види громадського транспорту (включаючи транспорт міжнародного сполучення).

Перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади. Наприклад, у Києві під категорію підпадає 50-метрова зона навколо зупинок транспорту, зона в 50 метрів навколо церков, а також торгові ряди ринків.