ФСБ затримала в Криму «агентурну групу» Міноборони України. До неї входила російська військова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Федеральна служба безпеки Росії заявила про розкриття в анексованому РФ Криму «агентурної групи» Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Про це повідомляє пресслужба ФСБ.

Начальником групи українських «диверсантів» називається полковник Олег Ахмедов. До складу групи входили громадянин України та військовослужбовиця Збройних Сил Росії. Останню підозрюють у передачі у 2017—2018 роках українській розвідці відомостей, які становлять державну таємницю.

Проти «членів» цієї групи Слідче управління ФСБ Росії порушило кримінальні справи за статтями про державну зраду та шпигунство.

Пізніше представництво презідента у АР Крим назвало затримання провокацією. «Російська окупаційна влада в черговий раз вирішила вдатися до провокацій, спрямованих на дискредитацію України в очах світової спільноти», — зазначили в представництві.

Там закликали Росію припинити порушення прав людини в Криму і звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України.

  • 14 квітня затримали генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють у держзраді і здійсненні терористичних актів. Генерал перебував на агентурному звʼязку під псевдонімом «Бурлака» у полковника ФСБ Ігоря Єгорова. СБУ також повідомляє, що Шайтанов зустрічався з Єгоровим і з іншими українцями, яких залучили до виконання завдань ФСБ на території Європи.
  • Рівненський міський суд засудив до 12 років вʼязниці агента російської ФСБ Олега Смородинова за звинуваченням у державній зраді (раніше був співробітником МВС) і вбивстві майора ЗСУ та ветерана війни на Донбасі Івана Мамчура.