Активіст Стерненко написав заяву на Венедіктову через її декларацію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Громадський активіст Сергій Стерненко написав заяву в Національне антикорупційне бюро (НАБУ) на генпрокурора Ірину Венедіктову, повідомивши про можливе декларування недостовірної інформації (ст. 366-1 ККУ).

Про це він написав у Facebook.

«Вона забула задекларувати годинник за $10 300 і не вказала, що є співзасновником та членом ГО «Харківський правовий центр» спільно зі своїм чоловіком — підлеглим Авакова Колесником і суддею Верховного суду Бурлаковим», — написав Стерненко.

Активіст пообіцяв ще один «сюрприз» для Венедіктової в найближчі дні. Венедіктова поки не відреагувала на заяву Стерненка.

  • 4 квітня колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак, який нещодавно пішов у відставку, заявив, що Венедіктова говорила йому про необхідність повідомити про підозру Стерненку. Пізніше генпрокурор заявила, що активісту підозра буде в будь-якому випадку.
  • На Сергія Стерненка, відомого своєю проукраїнською позицією, було скоєно три замахи. 7 лютого 2018 року Стерненко після першого нападу отримав струс мозку та різану рану лівого стегна. 1 травня того ж року в нього стріляли з газового пістолета. Стерненка поранили в потилицю, але він зміг затримати нападника. 25 травня 2018 року в Одесі на Стерненка напали утретє. При самозахисті він смертельно поранив одного з нападників. Зараз справа перебуває в СБУ.