Голова ДБР: Ексадвокат Януковича Бабіков може очолити бюро вже у травні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишній адвокат Віктора Януковича, перший заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков у травні може очолити бюро. Про це в інтервʼю «Українській правді» розповів нинішній керівник бюро Олександр Соколов.

Соколов пояснив, що після призначення Ірини Венедіктової генеральним прокурором її повноваження як директора ДБР мали виконувати перший заступник і заступники почергово, по 60 днів.

За його словами, на момент призначення Венедіктової генпрокурором Бабіков перебував у відпустці. «Я був сам. Зібрав юристів, зібрав кадри. Бабіков у відпустці. Його як? Відзивати? А хто має відзивати, Венедіктова вже призначена, вона не може підписувати накази. І було ухвалене рішення, оскільки був цей 60-денний термін, я сам на себе підписав наказ, що я приступаю виконувати обовʼязки. Бо нікого нема. Т. в. о. директора вже нема, Бабікова нема, є тільки я, і більше нікого», — пояснив Соколов.

Він зазначив, що після закінчення цього 60-денного терміну Бабіков стане в. о. директора ДБР теж на 60 днів, якщо не оберуть інших заступників.

  • Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції встановило наявність приватного інтересу Бабікова у справах Майдану. Раніше Бабіков був адвокатом експрезидента Віктора Януковича і захищав його в кримінальному провадженні, яке зараз розслідує відділ справ Майдану третього управління ДБР.
  • При цьому НАЗК підтвердило відсутність у Бабікова конфлікту інтересів під час виконання повноважень першого заступника директора ДБР.