Працівники Amazon влаштують онлайн-страйк через звільнених колег

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Працівники американської компанії Amazon планують онлайн-страйк проти звільнень і умов праці на складі під час пандемії коронавірусу. Про це пише CNBC.

Група працівників Amazon Employees for Climate Justice, яка вимагає від компанії запровадити істотні заходи для вирішення проблеми клімату, закликає своїх колег 24 квітня влаштувати страйк в онлайні. Суть акції полягає в тому, що всі учасники візьмуть вихідний в один і той самий час.

Організатори страйку вимагають від компанії поновити звільнених колег і протестують проти умов праці на складі під час спалаху коронавірусу.

Минулого тижня Amazon звільнила двох лідерів цієї групи і найбільших критиків компанії за її політику — Марену Косту і Емілі Каннінгем. Як причину назвали «неодноразове порушення внутрішньої політики».

В Amazon заявили, що компанія підтримує право кожного працівника критикувати умови праці свого роботодавця, але це не дає імунітету проти внутрішньої політики.

  • Раніше працівники складів і кур’єри Amazon страйкували, щоб привернути увагу до питань безпеки та зарплати. Вони наголошують, що вимушені працювати, тоді як більшість населення залишається на карантині. Після цього Безос відвідав центри Amazon, щоб подякувати персоналу за роботу під час пандемії.
  • Amazon, попри зростаюче безробіття у США, планує найняти ще 75 тисяч працівників, щоб прискорити виконання замовлень в умовах пандемії коронавірусу. За останній місяць компанія вже найняла понад 100 тисяч людей для роботи в розподільних центрах і службі доставки.
  • Після обвалу фондового ринку через пандемію акції компанії Amazon 14 квітня відновили історичний максимум, а статки найбагатшої людини світу — засновника компанії Джеффа Безоса — зросли на $6,4 млрд.